Training ‘growth hackers’ voor startups

Training ‘growth hackers’ voor startups

Tijdens een opleiding van 6 maanden kunnen afgestudeerde marketeers, developers, designers en data-analisten een trainingsprogramma volgen bij Growth hackers society.

Dit in combinatie met een reëel project bij een groeibedrijf. Doel is een job bij de AirBnB’s, Skype’s of Spotify’s van morgen.

Complete opleiding
“Twee jaar is er met experts hard gewerkt aan een compleet trainingsprogramma voor growth hackers”, aldus Matthias Van den Avont,
oprichter van growth hackers society. Het is de eerste keer dat pas afgestudeerden de kans krijgen om gedurende 6 maanden een zo
complete opleiding tot growth hacker te volgen. Tijdens de opleiding komen digitale marketing, SEO, content promotie, linkbuilding, copywriting, UX, UI, front-end code, design, web analytics en andere disciplines, nodig om virale groei te realiseren, aan bod.” De opleiding gebeurt volledig online met video’s, kennistesten en praktische oefeningen en niet via de klassieke hoorcolleges. Bovendien zal elke afgestudeerde in een team van toekomstige growth hackers gedurende 12 weken een project uitvoeren bij een bedrijf met sterk groeipotentieel. Dit is essentieel om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten.

Growth hackers zijn allrounders
Growth hackers kunnen online marketeers, developers, designers of data-analisten zijn, die “full stack” opgeleid worden om bedrijven snel te laten groeien. Startups doen typisch een beroep op growth hackers om via vele kleine experimenten gebaseerd op marketing, data-analyse en gedragswetenschappen virale groei te realiseren. Bekende producten die dankzij een growth hacking strategie groot zijn geworden zijn Dropbox, AirBnb, Spotify, Skype en Instagram.

Screening van alle kandidaten
De afgestudeerden en de bedrijven met groeiplannen worden vooraf grondig gescreend door ervaren growth hackers. Deze ervaren growth hackers zullen ook de growth hacking teams met toekomstige growth hackers begeleiden tijdens hun projecten bij bedrijven. Na afloop krijgen de afgestudeerden de kans om meteen aan de slag te gaan bij één van de bedrijven die deel uitmaken van growth hackers society.

Bron: Growthhackerssociety.com, augustus 2016

Van Aert
Leoxx
IT-profile
Burgtbouw
Logo Voldaan
PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech Logo - RGB
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl