Forse groei aantal intercedenten met vakdiploma

Het aantal intercedenten dat het vakdiploma Uitzendmedewerker heeft behaald is in 2015 met 32% gegroeid. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2014, toen de stijging nog 10% was. Dit blijkt uit cijfers gepubliceerd door de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).

De SEU dankt de groei aan de nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Daardoor is de behoefte aan advies bij opdrachtgevers en flexkrachten groot. “Intercedenten die het vakdiploma uitzendmedewerker hebben behaald, beschikken over voldoende bagage om relaties te voorzien van juiste informatie”, aldus manager Barbara Kramer van de SEU.

Vaker investeren in vakbekwame intercedent
Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om, naast flexkrachten, ook vaste medewerkers op te leiden. In 2015 is het aantal uitzendorganisaties dat medewerkers opleidt tot het examen uitzendmedewerker met 23% gegroeid. De economische groei die in de uitzendbranche, met een omzetgroei van +11% in 2015 goed zichtbaar is, biedt ondernemers de ruimte om in scholing te investeren.

ABU en NBBU
Ook brancheorganisaties ABU en NBBU onderschrijven deze trend. “Het is een overduidelijk signaal dat ondernemers erop uit zijn de kwaliteit van de flexbranche verder te verbeteren”, aldus Marco Bastian, directeur NBBU. ABU-directeur Jurriaan Koops: “Het is belangrijk om het kennisniveau op peil te houden. Onze leden investeren dan ook in permanente educatie van hun medewerkers.”

Bron: SEU, 9 februari 2016

PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
Seniorenvoordeelpas
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
clientict
concredis
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
gsstaalwerken
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
sportmax
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl