Denktank buigt zich over eerlijker flexmarkt

Experts uit verschillende branches steken de koppen bij elkaar om na te denken over de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Op het online platform via Eerlijkflex geven experts uit verschillende branches hun visie op de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. De denktank is een initiatief van Brainnet, dat hiermee de discussie over een eerlijke flexmarkt wil aanzwengelen met overheden, wet- en regelgevers, HR-managers, directies en zelfstandigen. Volgens de initiatiefnemers baseert de regering haar huidige beleid op namelijk op een te kleine groep zzp’ers.

Verouderde regels arbeidsrelaties
“De huidige wet- en regelgeving rondom arbeidsrelaties is verouderd”, aldus Arno Lugthart, directeur van Brainnet. “De regering probeert de wetgeving op te lappen en plakt pleisters op de grootste gaten, maar gaat daarbij nog steeds uit van het verkeerde principe: dat we moeten beschermen wat vroeger goed was”.

“Daar gaat het mis”, stelt Lugthart, want “medewerkers van vandaag hebben andere wensen en eisen dan vroeger. De meeste zzp’ers kiezen bewust voor flexibiliteit. Uit onderzoek blijkt bovendien dat zzp’ers gelukkiger zijn dan werknemers in vaste dienst. Waarom moeten we dan koste wat het kost die oude arbeidsrelaties, gebaseerd op vastigheid, blijven nastreven?”

Meningen van HR-managers
In de denktank zitten experts als Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar en SER-kroonlid), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Prof. dr. mr. Leo Witvliet (hoogleraar interim management), mr. Jan Henk van der Velden  (Wijn & Stael advocaten), Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist) en Hans Biesheuvel (voorzitter stichting ONL).

Regelmatig worden nieuwe visies van experts toegevoegd. Daarnaast zal de denktank meningen en verwachtingen uit de markt ophalen, zowel bij zzp’ers als bij uitzenders, detacheerders en payrollbedrijven. Ook organiseert de denktank rondetafeldiscussies met HR-managers, aangesloten experts, overheidsvertegenwoordigers en zzp’ers.

* Bron aug Personeelsnet

Van Aert
Leoxx
IT-profile
Burgtbouw
Logo Voldaan
PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech Logo - RGB
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl