Betrokken werknemer wil meebeslissen over werkplek

Werknemers die mogen meepraten over hun werkplek en manier van werken, zijn het meest betrokken. Open flexplekken rukken op in Nederland, maar de meeste werknemers hebben nog een traditionele kantoorplek.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een wereldwijd onderzoek van kantoorinrichter Steelcase, uitgevoerd onder 12.480 kenniswerkers in 17 landen.

Mooiere werkplek, meer betrokkenheid
Medewerkers die zeer tevreden zijn met meerdere aspecten van hun werkplek, tonen een grote betrokkenheid bij het werk. Toch is maar 13 procent van de onderzochte kenniswerkers erg betrokken en erg tevreden met zijn werkplek.

Een onderscheidend kenmerk van betrokken medewerkers is, dat zij vaak een grote mate van keuzevrijheid en zeggenschap hebben over waar en hoe ze werken. Zij kiezen zelf hun werkplek en worden daarin gesteund door hun manager. Zij kunnen ook hun werk en privé-leven goed in balans houden en zich beter concentreren op hun werk, als dat nodig is.

Nederland kent veel flexplekken
Kantoren zien er overal op de wereld in grote lijnen hetzelfde uit: een combinatie van open ruimtes en privékantoren. Driekwart van de werkenden heeft een individueel of gedeeld privékantoor. Maar Nederland behoort tot de meest progressieve landen, waar meer volledig open kantoorlandschappen en flexplekken in opkomst zijn.

Belemmering voor de ontwikkeling van flexkantoren is de beschikbare kantoorautomatisering. Want acht van de tien werknemers moeten werken met een vaste PC op hun bureau. Ook heeft 86 procent nog een vaste telefoonlijn. De percentages voor mobiele apparaten liggen een stuk lager: laptops (39%), mobiele telefoons (40%) en tablets (13%).

*Bron Maart Personeelsnet

Van Aert
Leoxx
IT-profile
Burgtbouw
Logo Voldaan
PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech Logo - RGB
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl