Ben jij opgeleid voor de toekomst?

Ben jij opgeleid voor de toekomst?
Je bent Intercedent en wilt een opleiding volgen. Een opleiding die bij je past en een opleiding waar je ‘iets’ aan hebt. Maar waar kies je voor? Ga je voor een training, een workshop of een volledige opleiding. Ga je je vaardigheden ontwikkelen? Je kennis verdiepen? Of juist verbreden?

Future-proof
De wereld waarin wij leven is constant in beweging. Digitalisering, robotisering en internationalisering zorgen ervoor dat functies veranderen, banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Voor al deze veranderingen moeten wij beschikken over andere vaardigheden en meer kennis. Sterker nog: om écht future-proof te werken moet je vooruitkijken en anticiperen. Wat gaat er gebeuren in je bedrijf? Je functie? Je branche? En welke opleiding helpt jou om daarop voorbereid te zijn?

Kennis of vaardigheden
Je hebt bepaalde vaardigheden nodig voor een succesvolle aanpak. Resultaatgericht handelen, netwerken en digitale – en communicatieve vaardigheden zijn bijvoorbeeld essentieel. Nu én in de toekomst. Een (korte) training biedt vaak voldoende handvatten om je hierin te ontwikkelen. Daarnaast is voldoende en up-to-date kennis natuurlijk essentieel! Als je beschikt over de juiste kennis is het makkelijker gesprekken voeren, advies geven, verkopen, of risico’s bepalen. Het volgen van een functierelevante opleiding is een logische keuze. En dan? Wat wordt het vervolg? Wat gaat er gebeuren met je functie? Gaat deze veranderen? Blijft deze bestaan?

Hoe ga jij jezelf ontwikkelen?
Als je nadenkt over jouw persoonlijke ontwikkeling kijk je natuurlijk eerst naar je interesses, je sterke punten en je ambitie. Past jouw plan bij de veranderende wereld? In hoeverre is er straks nog sprake van baanzekerheid in de richting waarin jij je wilt ontwikkelen? Belangrijke vragen om te stellen én te beantwoorden voordat je kiest voor een opleiding.

Intercedent is kansberoep
Het UWV heeft onlangs een lijst met kansberoepen opgesteld in het kader van de scholingsvouchers voor werkzoekenden. Het goede nieuws is dat de functie van Intercedent op deze lijst wordt vermeld. Maar dit betekent niet dat je achterover kan leunen. De functie van Intercedent verandert enorm: er komt meer accent te liggen op een adviserende rol. Gecombineerd met een breder dienstenpakket vraagt dit verbreding van kennis.
Je kunt er ook voor kiezen jezelf juist te specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan het vak van recruiter of accountmanager.

Welke keuzes maak je en welke training en opleiding heb je nodig?
Met welke skills ben jij voorbereid op de toekomst?

Barbara Kramer, SEU

Van Aert
Leoxx
IT-profile
Burgtbouw
Logo Voldaan
PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech Logo - RGB
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl