109 duizend extra mensen aan het werk, vooral vrouwen

In de afgelopen 12 maanden hebben 109 duizend mensen die daarvoor niet werkten, een betaalde baan gevonden. De werkloosheid daalde van 7,4 naar 6,9 procent van de beroepsbevolking. Er zijn vooral meer vrouwen aan het werk gegaan.

Ondanks deze ontwikkeling, waren in juni toch nog 611 duizend mensen van 15 tot 75 jaar werkloos. Maar over de afgelopen drie maanden nam het aantal werkenden wel met 8 duizend per maand toe. Het aantal werklozen daalde in die periode met gemiddeld 5 duizend per maand. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS.

85 duizend meer vrouwen aan het werk
Vergeleken met juni 2014 is het aantal werkende vrouwen toegenomen met 85 duizend, tot ruim 3,8 miljoen.

De meest recente cijfers over het eerste kwartaal van 2015 laten zien dat er vooral meer vrouwen werken in de pedagogische en bedrijfseconomische en administratieve beroepen.

Minder WW-uitkeringen
In de eerste helft van dit jaar werden door UWV 289 duizend nieuwe WW-uitkeringen verstrekt, bijna 15 duizend minder dan in de eerste helft van 2014. De daling van het aantal nieuwe uitkeringen komt vrijwel volledig voor rekening van de mannen. Sectoren waar mannen de overhand hebben lieten dan ook de sterkste afname zien van het aantal nieuwe WW-uitkeringen dit jaar.

Verder werden in de eerste helft van dit jaar 320 duizend uitkeringen beëindigd, waarvan de helft vanwege werkhervatting.

*Bron Juli Personeelsnet

Van Aert
Leoxx
IT-profile
Burgtbouw
Logo Voldaan
PEAK-IT
Dusol
RSG Finance
REEF
SynTouch
Isatis
Panasonic
Steens & Partner
Oliver James
Evoke
OGZ
Goossens
Experis
Direct People
Banbouw
promic
Techsharks
fellowfield
Ammertech Logo - RGB
hetrechtshuis
TÜV Nederland
A.Hak
24 uur in bedrijf
FC Robinstijn
Directeuren netwerk
Ratho
decathlon
brabantengineering
markteffect
2atwork.com
8fm
nicoberkers
driessen
helmondsport
ikea
itility
kennethsmit
maxima
monsterboard
flex
viro
talentscoutz
stekelenburg
oviro
reprof
robbe
websitepromotor
gwl